Відеоконференції з «ефектом присутності» — нова можливість спілкування між співробітниками «Київстар»

У «Київстар» впроваджена інноваційна система телеприсутності для проведення нарад у відео режимі. Програмно-апаратний комплекс системи на базі рішень Сisco забезпечує відео-, аудіоконференцзв'язок, інтеграцію з телефонними мережами, корпоративною поштою та системою офісних комунікацій. Система дозволить компанії скоротити кількість відряджень і оптимізувати бізнес-процеси.

Для зручності комунікацій у команді та з віддаленими партнерами «Київстар» запровадив інноваційну систему телеприсутності, яка дає можливість організувати відео- та аудіо конференцзв'язок. Система створює «ефект присутності» віддалених співрозмовників, спрощує безліч бізнес-процесів і дозволяє зменшити кількість відряджень. Проект введений в офісах «Київстар» у Києві, Дніпропетровську, Одесі та Сімферополі. До кінця року він буде впроваджений у філіях «Київстар» у Львові та Харкові. Проект реалізований компанією «ЕС ЕНД ТІ УКРАЇНА».
Наразі підготовлено чотири кімнати телеприсутності та дві — для проведення відеоконференцій, а також встановлено 55 програмно-апаратних комплексів для відеозв'язку. Впроваджена система відеоконференцзв'язку — це програмно-апаратний комплекс на базі рішень Сisco. У його складі — сервери, оснащені спеціалізованим програмним забезпеченням, і відеотермінали, які встановлюються у кабінетах співробітників або у кімнатах переговорів. Система забезпечує організацію та проведення відео/аудіо конференцій, інтеграцію із телефонними системами, корпоративною поштою та системою офісних комунікацій на базі Microsoft OCS. Завдяки ідеальної якості звуку та зображення створюється враження, ніби учасники, які перебувають у різних точках країни або світу, знаходяться в одній кімнаті, на відстані витягнутої руки.
Для обладнання кімнат телеприсутності використані одноекранні системи Cisco TelePresence 1100 та імерсивні триекранні системи Cisco TelePresence 3010, із застосуванням флагманських продуктів операторського рівня MCU 8510 та TelePresence Server 8710 на базі модульної платформи Cisco TelePresence MSE 8000. Для обладнання переговорних кімнат використані повністю інтегровані системи Cisco TelePresence серії Profile з екранами діагоналлю 52 дюйми, а в якості персональних систем — термінали Cisco TelePresence EX90 та програмні клієнти у поєднанні з USB-камерами та гарнітурами. Система являє собою закінчене рішення з підсистемою управління та моніторингу, передбачає масштабування шляхом нарощування кількості терміналів і обчислювальних ресурсів конференц-мостів.
Андрій Піший, начальник управління інформаційних технологій «Київстар»:
«Впровадивши цю систему, «Київстар» одним із перших в Україні отримав подібну інфраструктуру, яка відкрила ряд широких можливостей з оптимізації бізнес-процесів, скорочення термінів реалізації проектів та прискорення прийняття рішень. З'явилася можливість надавати експертні послуги та оперативну діагностику у віддалених офісах без виїзду на місце, скоротивши витрати на відрядження, а також оптимізувати проведення нарад та підвищити ефективність проведення корпоративних тренінгів».
Юрій Лисецький, генеральний директор «ЕС ЕНД ТІ УКРАЇНА»
«Система відеоконференцзв'язку та телеприсутності — потужний інструмент для створення нових та оптимізації існуючих бізнес-процесів замовника. Вибрані рішення, концепція їх використання, ретельне впровадження та інтеграція в існуючу інфраструктуру — все це вимагало значних зусиль і високої технологічної компетентності і від нас, і від замовника. І ми раді успіху проекту — важливому свідченню нашого рівня як інтегратора».
Ірина Степанова, регіональний директор підрозділу Cisco «Технології для спільної роботи» в Росії/СНД:
«Відеотехнології відкривають нові можливості для спілкування та спільної роботи. Найчастіше відрядження, насичений графік роботи або зовнішні, незалежні від нас фактори безпосередньо впливають на процес комунікацій і, як наслідок, збільшують час прийняття рішень. Впровадження відеозв'язку Cisco TelePresence дозволить «Київстар» зменшити витрати на відрядження, істотно скоротити час прийняття рішень і вивести взаємодію всередині компанії на більш високий рівень».
«Київстар» впроваджує інноваційні рішення для ефективності бізнесу.
Дізнавайтеся новини першими на офіційній твіт-сторінці «Київстар»
Довідка про об’єднаний «Київстар», бізнес-одиницю «Україна» VimpelCom Ltd.
«Київстар» — оператор №1 на ринку мобільного зв'язку і мобільного інтернету, найкращий бренд в Україні. За даними щорічного дослідження компанії Ericsson, мережа мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар» є однією з найкращих у Європі і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських і річкових узбереж України. «Київстар» надає послуги EDGE/GPRS на всій території свого покриття, а також роумінгові послуги в 195 країнах на 5 континентах.
«Київстар» — досвідчений учасник ринку послуг фіксованого зв'язку для бізнесу та широкосмугового доступу на базі FTTB. Мережа широкосмугового інтернету (послуга «Домашній Інтернет) функціонує у 138 містах України. Бізнес-одиниця «Україна» VimpelCom Ltd. надає телекомунікаційні послуги під брендами «Київстар», djuice та «Київстар Бізнес». Місія «Київстар» — поліпшувати життя завдяки телекомунікаційним послугам найвищої якості.
З жовтня 2010 р. до складу об’єднаного «Київстар» — бізнес-одиниці «Україна» VimpelCom Ltd. — входять два українських телекомунікаційних оператора — ПрАТ «Київстар» і «Beeline-Україна» (ПрАТ «Українські радіосистеми» і ТОВ «Голден Телеком»). www.kyivstar.ua, www.djuice.ua, www.beeline.ua.

Довідка про компанію «ЕС ЕНД ТІ УКРАЇНА»
«ЕС ЕНД ТІ УКРАЇНА» є одним із провідних системних інтеграторів країни, що спеціалізується на проектуванні та впровадженні корпоративних інтегрованих інформаційних систем, комплексних мережевих та телекомунікаційних рішень. Замовниками компанії є найбільші національні та міжнародні компанії та підприємства. Компанію створено у 1993 р.
«ЕС ЕНД ТІ УКРАЇНА» входить до складу групи S&T CIS, яку було створено шляхом об’єднання підрозділів австрійської корпорації S&T System Integration & Technology Distribution AG (S&T AG) на територіях Росії, України, Молдови, Казахстану та Киргизстану. Докладніше про компанію «ЕС ЕНД ТІ УКРАЇНА» на сайті: www.snt.ua

Довідка про компанію Cisco
Cisco - світовий лідер в області мережевих технологій, що змінюють способи людського спілкування, зв'язку та спільної роботи. Чистий обсяг продажів компанії у 2011 фінансовому році склав $ 43,2 млрд. Інформація про рішення, технології та поточну діяльність компанії публікується на сайтах www.cisco.ru, www.cisco.com.