15 та 16 червня Dj O'Skrypka (Олег Скрипка) представив свою ЕтноДискоРокотеку для Запоріжжя та Дніпропетровська.

Фестиваль "Джаз Коктебель" за підтримки традиційного партнера ТМ “Коктебель" проводить серію українських пре-паті. Публіка, що 15 червня відвідала клуб Лiто Проджект у Запоріжжі та 16 червня харківський клуб Тайм Аут, переповнена неймовірними враженнями від шаленого dj сета Олега Скрипки та емоційних композицій гуртів «Крапка», «Frost Nova» та «Dj Big». Зриваючи оплески, змушуючи слухачів здійматися зі своїх місць та в один голос підхоплювати пісні, виконавці цьогорічних пре-паті зробили ще ближчою очікувану музичну подію – джазовий фестиваль у Коктебелі. Поєднання на одній сцені виконавців, що вже стали легендами музичного світу із абсолютно новими іменами є традицією для фестивалю, яка дозволяє збирати на своїх концертах найрізноманітнішу за своїм віком, вподобаннями та поглядами публіку, і це знову підтвердили слухачі, що долучились до серії українських пре-паті 2011.

«Фестиваль для артиста – це мета існування. Артисти створюють свої проекти, щоб рано чи пізно опинитись на сцені великого, масштабного фестивалю. На другій позицій ідуть клуби та інші виступи. Як музикант, ти довгий час чекаєш, поки тебе запросять на великий фестиваль, де ти зможеш проявити себе, якісно зіграти і тому подібне. Є гарні фестивалі, є фестивалі, не зовсім комфортні, тому я сам почав створювати фестивалі. В мене є бачення, як це має бути, так щоб було комфортно мені, комфортно глядачам, комфортно артистам. Взагалі, через фестивальне життя і будується культурне життя в країні.» - говорить учасник фестивалю Jazz Koktebel 2010 Олег Скрипка.

Натхненний минулорічним виступом на джазовій сцені, український музикант, вокаліст, композитор, лідер гурту «Воплі Відоплясова» залюбки продовжує естетично надихати прихильників легендарного фестивалю Джаз Коктебель і цього року! «Минулорічний фестиваль нагадував мені найбільший європейський джазовий фестиваль в Швейцарії - Montreux Jazz Festival» - ділиться враженнями Олег Скрипка.

Організатори концерту переконані, що запорізький та дніпропетровський концерти на pre-party фестивалю Джаз Коктебель надихнули Олега Скрипку, гурт «Крапка», «Frost Nova» та «Dj Big» на створення нової музики, а пре-паті у Запоріжжі та Дніпропетровську стали своєрідними музичними трансляторами, завдяки яким творчість сучасних українських митців звучить гучніше і переконливіше.

Наступні яскраві події фестивальної програми не змусять довго на себе чекати. Вже цього тижня Карл Хламкін та «ОгнеОпасноОркестр» разом з командами Macodes Trio, Maria Group, Blast Groove, DOK, Anton Tkachov Group дадуть концерти для шанувальників якісної музики у двох українських містах. 23 червня в музичну естафету приймає Харків, а 24 червня – Донецьк.

В очікуванні великого музичного свята, фестивалю Джаз Коктебель 2011, що відбудеться з 15 по 18 вересня 2011 року, відбувається серiя pre-party, що абсолютно рiзняться за своїм наповненням i є такими ж різнобарвними, як i вся довгоочікувана подія. Вони є візитною карткою фестивалю i віддзеркалюють ту неповторну атмосферу, що буде панувати у Коктебелi.

Anna