Андрій Савенко відкриє український «Ломбард» у Південній Африці

Світова прем'єра нового українського фільму відбудеться в ПАР

У Кейптауні знаються не лише на винах. Продюсеру фільму «Ломбард» Андрію Савенку вдалося також виявити тут поціновувачів нового українського кіно. На початку листопада команда фільму Любомира Левицького, що нещодавно вийшов в український прокат, представить захоплюючу кримінальну комедію на центральному кінофестивалі Африки – Cape Winelands Film Festival. Українці, завдяки рішенню команди, яка представляє фільм, мали можливість побачити «Ломбард» в прокаті першими, до його офіційного світового релізу.
Незвичайний кінофестиваль Cape Winelands Film Festival знаний своїм особливим підходом до вибору фільмів. Тут не дивляться на регалії режисера – початківець він чи вже знаменитий. Важливо інше – чи захоплює фільм, чи надихає, наскільки сильний його гуманістичний заряд, чи є картина носієм культурних традицій. Ну, і, звичайно, важлива якість стрічки. Наш фільм «Ломбард» боротиметься за призи цього відомого і шанованого в кінематографічному світі форуму в його центральній секції «Світові прем'єри».
Кейптаунський кінофестиваль 2013 року зібрав якісні фільми з усього світу – це більше 150-ти повнометражних і короткометражних ігрових картин, а також документальні стрічки, які представляють майже 50 країн світу. Урочисте відкриття відбудеться 1 листопада, триватиме фестиваль цілих 10 днів.
«Стати частиною цього справжнього кіносвята у Кейптауні – цілком у стилі картини «Ломбард», – каже продюсер фільму Андрій САВЕНКО. – Це живе і веселе кіно з дотепними діалогами та захоплюючим сюжетом, яке ми будемо раді показати кінематографістам усього світу, які зберуться в ПАР».
У Кейптауні, по суті, туристичному місті, вміють отримувати задоволення від життя. Кейптаунський кінофестиваль не даремно визнаний The International Film Guide є одним з провідних кінофорумів світу. Це також одна з обов'язкових для відвідування туристичних визначних пам'яток міста. Особливо популярні фестивальні опенейр-кінопокази, де глядачі та кінозірки збираються під справжніми зірками, а також кінопокази в амфітеатрі міста Стелленбош, де також проходить фестивальна програма.
«Усе українське кінотовариство вболіває за «Ломбард»! Сподіваюся, любителі гангстерських комедій з усього світу проведуть прекрасний вечір у Кейптауні, біля широких екранів, – говорить Денис РЖАВСЬКИЙ, голова Української Кіно-Асоціації. – А команді проекту бажаю знайти нові яскраві сюжети і хороших партнерів, щоб порадувати українських глядачів наступним фільмом».
Завсідники Кейптаунського кінофестивалю кажуть, що за його, по суті, невелику 6-річну історію він зумів завоювати відданість зіркових гостей і завжди відрізнявся дружньою атмосферою і неквапливістю. Що важливо, фестиваль служить місцем зустрічі кінематографістів різних країн, де вони обговорюють подальшу співпрацю на численних подіях, дискусіях, панельних обговореннях.
Крім «Ломбарду» нашу країну на фестивалі цього року представить картина Єви Нейман «Будинок з башточкою». А відкрив кінематографію України Кейптаунському фестивалю Ігор Подольчак своїм дебютним фільмом Las Meninas 2011 року.
Офіційний сайт Cape Winelands Film Festival: www.films-for-africa.co.za
За додатковою інформацією звертайтеся до асистента PR-менеджера CLEVER Group Марії Чалої: (097) 238.2855, (093) 795.3769, chala@clever-group.com.ua.

Довідка: «Кінофабрика»
Кінокомпанія «Кінофабрика» об'єднала професіоналів кіно- і телевиробництва. Заснована 2011 року продюсером Андрієм Савенком. Її основні напрямки діяльності: виробництво повнометражних художніх фільмів, телевізійних проектів, анімації, рекламних та музичних проектів. «Кінофабрика» має власні знімальні павільйони, знімальне обладнання, а також студію звукозапису. Компанія є членом Української Кіно-Асоціації. Сторінка на facebook https://www.facebook.com/Kinofabrika.
Довідка: Українська Кіно-Асоціація
Українська Кіно-Асоціація створена провідними кінокомпаніями України для захисту інтересів національного кінобізнесу і розвитку сучасної конкурентноздатної кіноіндустрії. До складу Асоціації входять продакшн і постпродакшн компанії, дистриб'ютори, кінотеатральні мережі і компанії, задіяні в кіновиробництві. Голова Асоціації – Денис Ржавський, виконавчий директор – Ігор Савиченко. Офіційний сайт http://www.mpaua.org/

Мария
+0.5